Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Omzet verdubbelen? Doorbreek de waan van de dag!

10 maart 2016 van 13:00 tot 15:00

Evenement Navigatie

Op donderdag 10 maart 2016 organiseert LEANIMA in samenwerking met Dzjit een interactieve themabijeenkomst in Zwolle.

Voor wie?
De bijeenkomst is bedoeld voor beslissers in de maakindustrie: bedrijven met een eigen engineering- en verkoopafdeling en productiefaciliteit.

Kent u deze namen?
Een greep van bedrijven die de afgelopen 20 jaar zeer succesvol zijn geweest: Airbnb, Bunq, Free Record Shop, Kodak, MX3D, Nokia, Scapino, Spotify, Tesla, V&D, Zalando.

Valt u iets op? Ongeveer de helft van deze bedrijven bestaat inmiddels niet meer. Pikt u ze eruit? En weet u wat er mis ging?

Innovatietrends: herkenbaar?
De wereld van de metaalverwerkende industrie verandert momenteel in een razend tempo. Nieuwe productietechnologieën, zoals 3D-printen en Smart Machinery dienen zich aan en worden ingepast in bestaande processen. Innovatieve ontwerpsoftware stelt ons in staat om digitale prototypes te maken met een scala aan voordelen. State-of-the-Art informatiesystemen vereenvoudigen samenwerking tussen collega’s, leveranciers en klanten. En door moderne communicatiemiddelen zijn andere landen en werelddelen een muisklik verwijderd van nieuwe kansen.

waan-van-de-dag2

Kunt ú het een beetje bijbenen?
In een traditioneel technisch bedrijf heeft men meestal de handen vol aan het verwerken van opdrachten – veel mensen worden geregeerd door de waan van de dag. Procesverbetering staat daardoor permanent onder druk. Bovendien dreigt een leeftijdskloof. Jongeren zijn opgegroeid met vernieuwing en willen niet anders, maar de 40-plusser staat op veel plaatsen nog aan het roer. De paradox is dat innovatie door de technologierevolutie lastiger is, maar tegelijkertijd noodzakelijker dan ooit tevoren.

Stop met verkopen, help met kopen!
Bij de meeste technische bedrijven staat vernieuwing van het commerciële proces laag op de agenda. De website is niet veel meer dan een digitale brochure, nieuwe media worden matig benut, informatiesystemen niet effectief ingezet en men leunt op traditionele verkoopmethodieken.

Engineering maakt al gebruik van nieuwe 3D-technologie maar worden de mogelijkheden wel goed benut? Wat merkt uw klant eigenlijk van deze investeringen? Verkoop en engineering zijn meestal klassieke eilandjes gebleven die elkaar de bal over een muurtje toespelen.

De traditionele verkoop- en engineeringprocessen staan, onder invloed van nieuwe informatiebronnen, op de helling. De klant moet geholpen worden met een aantrekkelijk en gestroomlijnd aankoopproces. En dat vraagt om vernieuwing, samenwerking en standaardisatie. Hoe maakt u het uw klanten makkelijker om bij u te kopen?

HelpingHand

Kans of bedreiging?
Al deze ontwikkelingen bieden grote kansen. Voor u maar ook voor de concurrent. En het wordt snel zichtbaar: wie het eerst komt die het eerst maalt. Dat betekent dat uw mensen nú de waan van de dag moeten doorbreken.

Van waan naar focus

Specifiek voor de bedrijven in de maakindustrie heeft LEANIMA, in nauwe samenwerking met Dzjit, een aanpak ontwikkeld waarmee u:

  1. Oude kennis benut en jonge kennis stimuleert,true north
  2. Verkoop en engineering beter laat samenwerken,
  3. Innoveert terwijl uw omzet verdubbelt,
  4. Bestaande klanten beter bedient en
  5. Het aandeel nieuwe klanten significant vergroot

 

Ziet u de kansen ook maar ontsnappen uw mensen moeilijk aan de waan van de dag?

Schrijf u dan hier in!

Zet de bijeenkomst direct in uw agenda door hieronder het juiste formaat te selecteren. Dat is wel zo efficiënt! Zowel Outlook als de Apple kalender accepteren het iCAL formaat.

Gegevens

Datum:
10 maart 2016
Tijd:
13:00 tot 15:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Website:
http://leanima.nl

Organisatoren

Ed Bulte
Jitte Huitema

Locatie

Van der Valk Zwolle
Nieuwleusenerdijk 1
Zwolle, 8028 PH 1721 AB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
038 8000800
Website:
www.hotelzwolle.nl